Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Pharma Nord opět ovládl titulky zpráv ve zdravotních časopisech po světě. Naposledy při příležitosti zveřejnění výsledků Q-symbio studie profesora Svena Aage Mortensena z Rigshospitalet v Kodani a jeho kolegů z EU a Asie na kongresu kardiologů v portugalském Lisabonu konaného 23.-28. května 2013.

    Do Q-symbio studie, která zkoumala skupinu osob s nízkou hladinou koenzymu Q10, bylo zapojeno 420 pacientů z devíti různých zemí.

    Q10 od Pharma Nord rozpuštěn v rostlinném oleji
    Aktivní léčba se skládala z měkkých želatinových kapslí se 100 mg koenzymu Q10, které se užívaly třikrát denně po dobu dvou let. Studie chtěla poukázat na to, jak dobře prospívali ti, kteří užívali Q10, ve srovnání s těmi pacienty, kteří aktivní léčbu nedostávali.

    V loňském roce jsme byli svědky jiné, tzv. KiSel-10 studie se zdravými seniory, ve které Dr. Urban Alehagen se svým týmem použili stejný přípravek s Q10 od Pharma Nord spolu se selenem SelenoPrecise - a to s podobným výsledkem.

    Proč Q10 od Pharma Nord?
    Vědci preferují Q10 od Pharma Nord, protože je doložen ve více než 90 vědeckých studiích a rovněž má doloženou vysokou vstřebatelnost a bezpečnost při užívání. Přípravek je vyroben v Dánsku pod farmaceutickou kontrolou a oficiálně na něj odkazuje ICQA (Mezinárodní asociace koenzymu Q10).

    V některých zemích je Q10 od Pharma Nord rovněž registrován jako lék.


    červen 2013