Czech Republic | Select other Country

DOPRAVA NYNÍ ZDARMA!

Přírodní beta-karoten pro péči o pokožku a zrak

Doplněk stravy

  • Provitamin A pro udržování zdravé kůže a normálního vidění v noci a za šera.
  • Obsahuje čistý beta-karoten, přírodní prekurzor vitaminu A, ve snadno stravitelné a stabilní formě.
  • Vyrobeno v Dánsku pod farmaceutickou kontrolou.

Bioaktivní Karoten RODINNÉ BALENÍ

Pharma Nord

90 cps

160  Bodů

See related categories

[Imunitní systém a antioxidanty|, Krása, zrak|, Vitaminy |]
Vytisknout stranu
Účinné látky: v 1 kapsli: ve 100 gramech: % doporučené denní dávky
v 1 kapsli:
beta-karoten 9 mg 2,3 g není stanovena
       
Výživové hodnoty: v 1 kapsli: ve 2 kapslích:  
energetická hodnota 11 kJ/2,6 kcal 22 kJ/5,3 kcal  
bílkoviny 74 mg 148 mg  
sacharidy 39 mg 78 mg  
tuky 234 mg 468 mg  

Produktová informace

Doporučená dávka:
Dospělí a děti od 12 let 1-2 kapsle za den, děti od 3 let  1 kapsle ob den.
Kapsle užívat celé, po jídle.
Nepřekračujte doporučenou denní dávku.

Přípravek mohou užívat kojící ženy.
Není určeno dětem do 3 let.

Nevhodné pro těhotné ženy. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy  a zdravého životního stylu.

Hmotnost obsahu: 90 kapslí = 35,1 g (± 7,5 %)

Složení:
Plnidlo: sójový olej, obal kapsle: želatina, plnidlo: hydrogenovaný sójový olej (částečně hydrogenovaný), zvlhčující látka: glycerol (E 422), vitamin: beta-karoten, zahušťovadlo: oxid křemičitý (E 551).

Uskladnění:
Uchovávejte při pokojové teplotě (15-25 °C) mimo dosah přímého slunečního světla.
Ukládejte mimo dosah dětí!
Doba minimální trvanlivosti je uvedena na spodní straně obalu.

Bioaktivní Karoten

Kapsle Bioaktivní Karoten obsahují čistý beta-karoten odpovídající 1500 μg vitaminu A. Bioaktivní Karoten se vyrábí míšením beta-karotenu s olejovým základem, který udržuje účinnou látku stabilní a který zvyšuje její biologickou dostupnost.

Studie totiž dokumentují, že beta-karoten ve formě doplňku stravy má lepší biologickou dostupnost, než když se získává konzumací zeleniny.

Co je beta-karoten?

Beta-karoten patří do skupiny žlutých a červených rostlinných složek s barevným efektem. Beta-karoten je tou látkou, která dodává oranžovou barvu například mrkvi. Je to rovněž provitamin, který se přeměňuje na vitamin A v množství, které tělo potřebuje. V některých částech světa patří beta-karoten mezi hlavní zdroje vitaminu A. Vitamin A napomáhá normálnímu buněčnému dělení a je nezbytný pro normální funkci imunitního systému.

Beta-karoten nebo vitamin A

Beta-karoten je dobrým rostlinným zdrojem vitaminu A. Beta-karoten je rozpustný v tucích, a proto se snadněji vstřebává, pokud se užívá spolu s nějakým tukem. Když se beta-karoten přemění na vitamin A, přispívá k udržování zdravé kůže a sliznic. Je velmi důležitý pro normální buněčné dělení a imunitní funkci. Navíc pomáhá udržovat normální zrak.

Konzumování potravin či doplňků stravy s vysokým množstvím (30 mg a více) beta-karotenu může dodat kůži jemné, neškodné zlatavé zabarvení, které někteří lidé považují za atraktivní. Tohoto zabarvení je docíleno tím, že se beta-karoten shromažďuje v podkožní tkáni (hypodermis). Zabarvení mizí, jakmile se příjem beta-karotenu sníží.

Beta-karoten a kouření

Všechny doplňky stravy obsahující beta-karoten by měly uvádět upozornění pro kuřáky, aby takový přípravek neužívali. Toto upozornění se zakládá na výzkumech, které ukazují, že vysoká dávka beta-karotenu může u silných kuřáků zvýšit riziko rakoviny plic.

Neexistuje žádný důkaz, který by naznačoval, že jsou přípravky s beta-karotenem škodlivé pro nekuřáky.

Navíc není důvod se zneklidňovat ohledně možného předávkování vitaminem A, protože tělo přestane přeměňovat beta-karoten na vitamin A, jakmile jsou jeho rezervy naplněny.

Dobré zdroje beta-karotenu

Dobré zdroje beta-karotenu

Beta-karoten se přirozeně vyskytuje v několika různých potravinách. Mezi jeho nejlepší zdroje patří:

  • listová zelenina
  • brokolice
  • mrkev
  • kapie
  • dýně
  • meruňky


Obsah beta-karotenu v zelenině se může hodně lišit v závislosti na kvalitě půdy, ve které byla zelenina pěstována, na hnojivech, povětrnostních podmínkách a následném zacházení se sklizenými plodinami.