Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Mizí váš vitamin C v cigaretovém kouři? 03.2010

    Mizí váš vitamin C v cigaretovém kouři?

    Kuřáci mají ve srovnání s nekuřáky mnohem nižší hladinu vitaminu C, i když ho jejich strava obsahuje stejné množství. Doplňky s vitaminem C od Pharma Nord jsou spolehlivé a mohou je užívat i kuřáci.

    Lidé, kteří si denně dopřávají krabičku cigaret, by měli být obzvlášť obezřetní, aby dostávali dostatečné množství vitaminu C. S každým vdechnutím obláčku kouře totiž tělo spotřebovává trochu vitaminu C. Kvůli tomu mají kuřáci mnohem vyšší riziko nedostatečné hladiny vitaminu C než nekuřáci, i když stravou získávají stejné množství tohoto vitaminu.

    Tabák okrádá tělo o vitamin C

    Důvodem tohoto nedostatku je to, že tabákový kouř obsahuje škodlivé látky, které oxidují buňky těla. Tělo má proti tomuto poškozování vlastní obranu, která však vyžaduje spoustu vitaminu C.

    Životně důležitý vitamin

    Jakmile se vitamin C využije pro nápravu škodlivých účinků tabákového kouře, je potřeba ho nahradit. A protože člověk je jedním z mála živočišných druhů, které si neumějí vitamin C sami vytvořit, musí tak učinit prostřednictvím potravy nebo doplňků stravy.

    Přípravek vhodný pro kuřáky

    Nedostatek vitaminu C u kuřáků pomůže vyřešit doplněk stravy s vysokým obsahem vitaminu C. Společnost Pharma Nord nabízí několik přípravků obsahujících vitamin C ve formě, která zajišťuje výbornou vstřebatelnost a která nedráždí žaludek jako například Bioaktivní Vitamin C pH neutrální.