Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Menopauza: jak pečovat nejen o své intimní zdraví




    Tento doplněk vám může pomoci zvládnout menopauzu

    Možná jen stačí optimálně pečovat o vaše sliznice a můžete zjistit, že menopauza nemusí být zas tak velký problém. Přečtěte si, proč stále více žen volí doplněk stravy Bioaktivní Omega 7.

    Jedním z hlavních projevů menopauzy je postupná ztráta vlhkosti sliznic, které v našem těle plní mnoho důležitých funkcí. Slouží jako ochranná vrstva vnitřních povrchů těla a stejně jako kůže potřebují správnou péči a mikroživiny, aby nás mohly optimálně chránit.

    Věděli jste, že v těle máme kolem čtyř sta metrů čtverečních sliznic? Pokud plní své funkce správně, vše je v pořádku a nemusíte se o ně nijak zvlášť starat. Avšak když začnou vysychat a stávají se citlivými, brzy pocítíte změnu. A právě to se stává většině žen v období menopauzy.

    Vaginální atrofie, známá také jako vaginální suchost, trápí zhruba 40 % žen po menopauze. A navíc asi 70 % postižených žen se ostýchá o těchto problémech mluvit se svým gynekologem.*

    Pomáhá udržovat normální sliznici

    Jednou z přírodních látek, které vám mohou pomoci udržet normální stav sliznic, je vitamin A. Rakytník je jedním z nejbohatších zdrojů vitaminu A. Existují různé výtažky z rakytníku, ale standardizovaný extrakt SBA24 je vyráběn jak z plodů, tak ze semen rakytníku řešetlákového. Díky tomu poskytuje širokou paletu vitaminů, esenciálních mastných kyselin, flavonoidů, ovocných kyselin a dalších biologicky aktivních látek. Právě tento jedinečný extrakt je obsažen v přípravku Bioaktivní Omega 7.

    Skvělý také pro pokožku a zrak

    Čím dál více žen se dozvídá o Bioaktivní Omega 7 a objevuje, jak významný je pro jejich pocit pohody v této fázi života. Kromě toho, že vitamin A přispívá k udržení optimálního stavu sliznic, má také pozitivní vliv na kvalitu pokožky a zraku. Existuje tedy více důvodů, proč si denně zajistit dostatek kvalitního extraktu z rakytníku.

    Doložen studiemi

    Dokonce i vědci se zaměřili na zkoumání účinků tohoto přírodního doplňku stravy. V dvojitě zaslepené studii se 116 menopauzálními ženami zjistili, že ženám, které užívaly kapsle s rakytníkovým olejem, prospěly stavu jejich vaginální sliznice ve srovnání s těmi ženami, které užívaly kapsle s neúčinným placebem. Díky tomu, že sliznice žen v aktivně suplementované skupině zůstala v dobrém stavu, netrápily tyto ženy tak jako obvykle problémy spojené se suchostí pochvy.

     

    doplněk stravy

    Zdroj:
    *Časopis lékařů českých, 2019, 158, č. 3-4.