Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Milovaný hořčík – jak jsme na tom s jeho konzumací?




    - Může to být důvod, proč se tolik lidí cítí vyhořeně a jsou ve stresu?

    Jeden ze tří Čechů přijímá méně hořčíku, než je doporučená denní dávka. Novinky.cz 3. května 2017 publikovali celý článek na základě statistik Státního zdravotního ústavu ČR*. Mohl by to být důvod, proč se tolik lidí cítí vyhořene a ve stresu?

    Hořčík uvolňuje svaly a nervy
    Faktem je, že hořčík je zapojen do více než 300 enzymových procesů v těle a značný počet těchto procesů nám pomáhá řídit naše nervy a svaly. Má tedy relaxační účinek na svaly, ale také na mysl, a proto lidé, kteří jsou ve stresu, by si měli zajistit dostatek tohoto minerálu.

    *Celý článek naleznete zde:https://www.novinky.cz/zena/zdravi/435481-kazdy-treti-cech-trpi-nedostatkem-horciku.html

     

    Káva a alkohol odbourávají množství hořčíku v těle

    Náš moderní způsob života má k deficitu hořčíku sám o sobě velmi blízko. Například nadměrná konzumace kávy a alkoholu odvádí hořčík z těla. Hořčík ztrácíme také sportovní aktivitou, to znamená, že lidé, kteří pravidelně sportují by se měli ujistit, že mají dostatečnou hladinu hořčíku v těle.

    Když je doplněk stravy prospěšný
    Jíst vyváženou stravu je samozřejmě jedním z nejlepších způsobů, jak pokrýt potřebu vitaminů a minerálů v těle. Hořčík se nalézá především v ořechách, tmavé listové zelenině, semenech, rybách a fazolích. Nicméně, pro některé lidi je někdy obtížné dodržovat správný a vyvážený jídelníček. V tomto případě přichází na řadu doplněk stravy, vhodný a bezpečný způsob, jak si zajistit dostatečně vysoký příjem hořčíku. S Bioaktivním Magnéziem dostanete 200 mg biologicky dostupného hořčíku v jedné tabletě. Přípravek obsajuje tři různé zdroje (uhličitan hořečnatý, hydroxid hořečnatý a octan hořečnatý), pro dosažení nejlepšího účinku.

     

    Vstřebává se velmi rychle – zkuste si to sami

    Jedním z důvodů, proč je Bioaktivní Magnézium tak oblíbený mezi spotřebiteli, kteří vyznávají zdravý životní styl je, že se tablety v žaludku extrémně rychle rozpouštějí. Můžete si jej otestovat sami ve vlastní kuchyni. Tabletu Bioaktivního Magnézia vložte do sklenice s vodou. Počkejte 30 vteřin a zamíchejte. Všimněte si, že obsah je poté zcela rozpuštěn ve vodě. Mnoho ostatních druhů hořčíku se nedokáže rozpustit ve vodě – ani po několika hodinách.

    Chcete se dozvědět více o Bioaktivním Magnéziu a dalších produktech firmy Pharma Nord? Vše potřebné naleznete na našich stránkách
     

    shlédnout video