Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Nedají vám nohy v noci spát?




    Nedají vám nohy v noci spát?

    Pokud ano, mohlo by vás zajímat, co objevili vědci u skupiny dobrovolníků při testech s hořčíkem. Přečtěte si o studii a zjistíte, proč mohli účastníci najednou klidně spát.

     
    Znáte něco horšího, než se uprostřed noci probudit s napjatým tvrdým lýtkovým svalem v křeči? Tohle zakusilo už mnoho lidí. Možná jste jedním z nich?

    Tyto svalové stavy jsou velmi nepříjemné, nicméně můžete je sami příznivě ovlivnit. Jednou z možností je užívat kvalitní doplněk stravy s hořčíkem.

    Hořčík je základní minerální látka, která poskytuje podporu vašim svalům a nervům. Mnoho lidí včetně sportovců hořčík pravidelně užívá a jeho přínos potvrzuje i následující studie.
     

     

    Hořčík nebo placebo

     
    Studie, která byla publikována v časopise Nutrition Journal v říjnu 2021, byla provedena jako dvojitě zaslepená, placebem kontrolovaná studie.

    To znamená, že účastníci jsou náhodně rozděleni do dvou skupin. Jedna skupina dostává aktivní látku, zatímco druhá užívá identicky vypadající tablety bez účinné látky, takzvané placebo. Kdo co přesně užívá, zůstává tajemstvím jak pro výzkumníky, tak pro účastníky po celou dobu trvání studie. Až po jejím dokončení vědci prolomí kód, který jim umožňuje přístup k výsledkům testů podle rozdělení do skupin.
     

     

    Klidné noci

     
    Když byl prolomen kód studie s hořčíkem, viděli vědci mezi oběma testovacími skupinami jasný rozdíl.

    Účastníkům, kteří po dobu dvou měsíců denně užívali doplněk stravy s hořčíkem, fungovaly svaly a nervy normálně. Na rozdíl od účastníků v placebo skupině se cítili v noci mnohem uvolněněji a nebudili se kvůli svalovým problémům.
     

     

    Podporuje přes 300 biochemických reakcí

     
    Hořčík podporuje více než 300 různých biochemických procesů v těle. Některé z nich se podílejí na správné činnosti svalů a nervů.

    Proto je důležité jíst vyváženou stravu s dostatkem dobrých zdrojů hořčíku, jako jsou ořechy, luštěniny, celozrnné obiloviny a listová zelenina.

    Pro zvýšený příjem této minerální látky je vhodné užívat biologicky dostupný doplněk stravy s hořčíkem, jako je například Bioaktivní Magnézium.
     

     

    Hořčík, který tělo dokáže vstřebat

     
    Každá tableta Bioaktivní Magnézium obsahuje komplex 200 mg hořčíku se třemi různými zdroji této látky. Kombinaci těchto zdrojů hořčíku, které jsou velmi dobře vstřebatelné, se společnosti Pharma Nord podařilo sloučit do poměrně malé tablety.

    K plnému pokrytí potřeby hořčíku stačí jedna tableta denně. Tablety se velmi rychle rozpouštějí, což umožňuje trávicímu systému ihned hořčík vstřebat, aby mohl být dále dopraven do všech tělesných tkání, které ho potřebují.

    Klikněte na odkaz a přečtěte si více o samotném přípravku a o testu s tabletami ve sklenici vody. Je to jednoduchý, rychlý a spolehlivý způsob, jak zjistit, zda se váš přípravek s hořčíkem skutečně vyplatí kupovat.
     

    doplněk stravy