Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Nová koncepce stárnutí




    Starší lidé si mohou udržet vitalitu a zůstat zdraví pomocí dvou nezbytných živin v přírodní formě. Pokračujte ve čtení a dozvíte se více o švédském výzkumu, jehož poznatky mohou pomoci posunout hranice zdraví ve stáří.

    Bojíte se stáří? Teď máte o důvod méně. Vše co potřebujte k tomu, abyste zůstali zdraví a udrželi si svou životní vitalitu, je doplnit svůj jídelníček dvěmi nezbytnými živinami. Švédští vědci ukázali, že kombinace příjmu selenu a koenzymu Q10 způsobí významný rozdíl ve zdraví a kvalitě života starších lidí. Studii vede doktor Urban Alehagen, kardiolog z univerzity v Linköpingu ve Švédsku a publikována byla v uznávaném časopisu Biofactors.

    Titulní stránky novin po celém světě
    Není to poprvé co Alehagen a jeho tým objevil potenciál těchto dvou živin. V roce 2013, přišli poprvé se svou studií, která ukazovala na účinky podávaného selenu (SelenoPrecise®) a koenzymu Q10 (Bio-Quinone Q10). Tato kombinace byla podávána velké skupině zdravých starších mužů a žen a zlepšila kvalitu života v různých oblastech. Studie KiSel-10, byla publikována v časopise International Journal of Cardiology a získala si světový věhlas.

    Nové přesvědčivé důkazy
    Od publikace této průkopnické studie, která zahrnovala 443 mužů a žen ve věku od 70 do 88 let, udělal Alehagen a jeho tým vědců nové analýzy krevních vzorků, odebraných během čtyřletého období, kdy účastníci studie užívali buď aktivní látku nebo odpovídající placebo. Každá nová analýza jim přinesla nové a přesvědčivé důkazy o tom, že po doplnění stravy je rozdíl skutečně vidět.

    Odkaz na srdce
    Podle nejnovější studie, která je 12. publikovanou studií založenou na původních zjištěních v KiSel-10, švédští vědci potvrdili, že oba doplňky podávané v kombinaci skutečně pomáhají starším lidem udržovat kvalitu života a zdraví obecně. V rámci této studie se vědci podrobněji zaměřili na fenomén nazývaný fibróza, který se často projevuje ve stáří. Jde o zjizvenou tkáň, která se vytváří ve svalovině srdce a snižuje tak jeho výkon.

    Tyto dva produkty mění koncepci stárnutí
    SelenoPrecise je unikátní patentovaná forma organických selenových kvasnic se zdokumentovaným účinkem, který dokládá 88,7% účinnost. Což je nesmírně dobrý výsledek. My lidé potřebujeme selen protože:

    •     přispívá k udržení normálního imunitního systému
    •     přispívá k normální funkci štítné žlázy
    •     pomáhá chránit buňky proti oxidativnímu stresu


    Dávka selenu, kterou každý účastník aktivní skupiny obdržel, byla 200 mikrogramů denně. To je asi čtyřikrát více než průměrný Evropan přijímá ze stravy.

    Snížení únavy a vyčerpání
    Druhým přípravkem, který byl použit v této komplexní průkopnické studii je Bio-Quinon Q10, který obsahuje vysoce kvalitní, tělu identický koenzym Q10 a vitamin C, který pomáhá snižovat únavu a vyčerpání.
    Koenzym Q10 je látka podobná vitaminu, která se nachází uvnitř buněčných „elektráren" -  mitochondrií, zde se vytváří tělesná energie. Naše tělo je schopné syntetizovat Q10, nicméně hladina koenzymu s věkem klesá. Starší člověk produkuje jen zlomek koenzymu Q10 ve srovnání s věkem, kdy mu bylo dvacet let. Také proto se Bio-Quinone Q10 stal populárním doplňkem seniorů.

    Cenný výzkum
    Dvanáct studií, které Urban Alehagen a jeho kolegové dosud provedli, jsou považovány za velmi užitečné pro pochopení procesu stárnutí a vlivu na lidi. Současně tento hodnotný výzkum ukazuje, jak lze udržet kvalitu života s pomocí přírodních sloučenin, které hrají roli v lidském zdraví.