Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Jaké zdroje selenu jsou vhodné pro těhotné ženy?




    Para ořechy jsou známé jako bohatý zdroj selenu. Bohužel však obsahují také vyšší množství radioaktivních sloučenin ve srovnání s jinými druhy ořechů. Z tohoto důvodu německý Spolkový úřad pro radiační ochranu doporučuje těhotným a kojícím ženám, aby se těmto ořechům vyhýbaly.

    Para ořechy jsou známé svou schopností vstřebávat selen z půdy ve větší míře než jiné druhy ořechů. Nicméně mají také vysokou schopnost absorbovat přírodní radionuklidy. Při pravidelné konzumaci para ořechů může u dospělé osoby hladina těchto radionuklidů vzrůst až o 50 %.

    I když Spolkový úřad pro radiační ochranu (Bundesamt für Strahlenschutz) nepovažuje toto množství za nebezpečné pro dospělé, zdůrazňuje nutnost ochrany dětí před zbytečnou radiací. Z tohoto důvodu by těhotné a kojící ženy měly zvážit alternativní zdroje selenu.

     

    Velmi důležitý stopový prvek

    Selen je nezbytný stopový prvek, který podporuje normální imunitní obranu, správnou funkci štítné žlázy a ochranu před oxidativním stresem. Přestože je selen pro tělo velmi důležitý, jeho hladina v evropské, včetně české, zemědělské půdě je relativně nízká. To znamená, že plodiny pěstované v této půdě obsahují také málo selenu.

    Zdravotnické úřady dříve doporučovaly konzumaci ryb jako bohatého zdroje selenu. Dnes je však třeba brát v úvahu i míru znečištění mořských vod. Alternativou pro dostatečný příjem selenu mohou být doplňky stravy.

     

    Pečujte o svůj imunitní systém

    Užívání selenu během těhotenství je vhodné zvážit z několika důvodů. Selen představuje jednoduchý a účinný způsob, jak podpořit imunitní obranu v období, kdy se připravujete na příchod svého děťátka. Užíváním doplňků stravy si nemusíte dělat starosti s udržováním optimální hladiny selenu v těle, což je obzvlášť užitečné, když může být vaše chuť k jídlu během těhotenství proměnlivá.

     

    Jedinečný selen s téměř 90% absorpcí

    Přípravek Bioaktivní SelenoPrecise obsahuje organický selen vázaný na kvasinky, patentovaný dánskou společností Pharma Nord. Podle publikovaných studií se v těle vstřebá 88,7 % obsahu tohoto selenu, což je opravdu působivé procento.
    SelenoPrecise je nejdůkladněji testovanou surovinu selenu na světě. Obsahuje více než dvacet různých druhů organického selenu, které tělo snadno absorbuje a integruje do selenoproteinů. Tyto enzymy jsou závislé na dostatečném množství selenu a jejich úkolem je mimo jiné zajistit správné fungování imunitního systému.

    Patentovaný SelenoPrecise najdete v přípravku Bioaktivní Selen+Zinek Forte a Bioaktivní SelenoPrecise.