Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Pokožka a vlasy prozradí, zda vám chybí minerální látky




    Pokožka a vlasy prozradí, zda vám chybí minerální látky

    Častým předpokladem původu problémů teenagerů s pletí, vlasy a nehty je hormonální nerovnováha. Nicméně pokud není strava dospívající mládeže správně vyvážená a někdy je přímo nezdravá, může být důvodem jejich kosmetických problémů nedostatek důležitých minerálních látek.

    Pevné vlasy, čistá pleť, dlouhé nehty. Zní to jako reklama nějakého kosmetického studia a často právě sem mnoho teenagerů chodí, když chtějí dosáhnout co nejdokonalejšího vzhledu. Ale i tady platí, že pokud jsou základní příčinou nezdravé stravovací návyky, tak nakonec jenom promarní čas a peníze.

    V nevyvážené stravě může chybět dostatek minerálních látek, jako je selen či zinek. V růstu a regeneraci vlasů hrají důležitou roli hormony štítné žlázy. „Bez dostatečné hladiny selenu je jejich produkce zpomalována a důsledkem je porušení rovnováhy mezi růstem a vypadáváním vlasů ve prospěch vypadávání. Také se objevuje suchost a křehkost jako reakce buněk ve vlasových folikulech,“ vysvětluje profesorka Hana Matějovská Kubešová, přednostka Kliniky interní, geriatrie a praktického lékařství na LF MU v Brně.

    Nízký obsah selenu v půdě

    Nedostatek těchto dvou minerálních látek skutečně může zapříčinit některé potíže s kvalitou pokožky, vlasů a nehtů. Obsah selenu v zemědělské půdě je v mnoha oblastech Evropy příliš nízký, což se týká i České republiky. Pokud se této problematice nedá vyšší priorita, může snadno obyvatelstvo těchto oblastí trpět nedostatkem selenu.

    Nejenom pro vzhled

    Lidé by ale měli optimalizovat příjem minerálních látek nejen kvůli svému fyzickému vzhledu. Je pravda, že zinek pomáhá udržovat normální kůži a že jak selen, tak zinek pečují o naše vlasy a nehty. Ovšem obě dvě látky jsou také potřebné pro činnost našeho imunitního systému. Vlastně kosmetické problémy s pokožkou, vlasy či nehty mohou ve skutečnosti být příznakem toho, že vám chybí důležité mikroživiny pro jiné nezbytné tělesné funkce.

    Podporuje plodnost a chrání buňky

    Zinek a selen totiž také pomáhají chránit naše buňky před oxidačním stresem.
    Selen přispívá k normální tvorbě spermií a k správné činnosti štítné žlázy. Zinek se podílí na udržování normální plodnosti a na hormonální rovnováze například testosteronu.

    Výborná biologická dostupnost

    Získat dostatek selenu stravou nemusí být vůbec jednoduché, zvlášť když ho je málo v půdě. To lze pohodlně vyřešit pomocí doplňku stravy. Pokud si zvolíte přípravek Bioaktivní Selen+Zinek Forte, získáte v každé tabletě nejen selen a zinek, ale také vitaminy A, B6, C a E.

    Patentované selenové kvasnice 

    Bioaktivní Selen+Zinek Forte obsahuje SelenoPrecise, což je patentovaný organický selen vázaný na kvasnice, u něhož je doložena vysoká vstřebatelnost 88,7 %. Vzhledem k tak výborné biologické dostupnosti jsou tyto selenové kvasnice mnohem lepším zdrojem pro zajištění adekvátní hladiny selenu v těle. 

    Pro více info o selenu klikněte SEM.