Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Přepadá vás zimní depka? Překonejte ji slunečním vitaminem!




    Vitamin, o kterém se všude mluví…

    Rozsáhlá dánská studie právě osvětlila, jak je vitamin D důležitý. Studie byla zveřejněna v British Medical Journal a uskutečnili ji odborníci z nemocnice Herlev a z univerzity v Kodani. Po dobu 19 let bylo sledováno celkem 9.600 Dánů, u kterých byla pomocí specifické genové analýzy prokázána prospěšnost udržování adekvátní hladiny vitaminu D v krvi. Studie se považuje za průlomovou a očekává se, že vyvolá debatu o tom, kolik vitaminu D skutečně potřebujeme.

    Během posledních několika let vědci určili, jak je vitamin D pro naše zdraví přínosný. Studie například ukázaly, že vitamin D udržuje naše kosti a zuby, podporuje správnou činnost svalů, zvyšuje vstřebání vápníku v těle a podporuje imunitu.

    Většina tělesného vitaminu D se tvoří v kůži při vystavení slunečnímu záření, avšak mnoho lidí ve střední a severní Evropě nepobývá na slunci dostatečně dlouhou dobu.

    Předpokládá se, že například v Irsku má až 80 % obyvatel nedostatek vitaminu D. Podstatnou roli v tom hraje skutečnost, že tam je sedm měsíců v roce sluneční záření příliš slabé. Ani Česká republika nemá dostatek slunečního záření, proto by mnozí z nás měli z denního užívání doplňku stravy s vitaminem D prospěch.

     

    Proc si vybrat Bioaktivní Vitamin D3 D-Pearls?

    Vitamin D je rozpustný v tucích a proto by měl být užíván v oleji, aby se optimálně vstřebával.

    Na tomto základě vyvinula společnost Pharma Nord přípravek Bioaktivní Vitamin D3 D-Pearls. Malé kulaté perličky z měkké želatiny obsahují 20 mikrogramů vitaminu D v olivovém oleji, jenž je lisovaný za studena.
    Bioaktivní Vitamin D3 D-Pearls má certifikovanou čistotu želatiny (halal a košer). Na rozdíl od jiných přípravků neobsahuje žádná umělá sladidla.