Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Jak přirozeně pomoci studeným rukám a nohám?




    Míváte často studené nohy, i když je okolní teplota příjemná? Možná správné řešení nebude pouze obléknout si teplejší ponožky.

    Pocit mrazení v rukou a nohou může být způsoben nízkou efektivitou krevního oběhu. Když krev nedodává dostatek tepla a kyslíku do určitých částí těla, může to vyvolat nepříjemný pocit chladu. Existuje několik faktorů, které mohou krevní oběh ovlivnit, patří sem například křečové žíly nebo sedavý způsob života.

     

    Častější, než si myslíte

    V České republice jsou křečové žíly běžným problémem, který postihuje třetinu populace1, podle jiných zdrojů dokonce až 60 % populace2. Jejich výskyt souvisí s věkem, ovšem u žen přibližně dvakrát častěji než u mužů, objevují se totiž ve zvýšené míře během těhotenství a poté v období přechodu. Křečové žíly a nedostatečný krevní oběh představují nelehké výzvy, ale existují metody, jak je zvládnout.

     

    Z přírodních zdrojů

    Asi každý už slyšel o výtažku ginkgo biloba získávaného ze stromu jinanu dvoulaločného. Ale znáte pycnogenol, přírodní výtažek z borovice přímořské Pinus pinaster, která roste ve Francii? U pycnogenolu se prokázalo, že přispívá k normálnímu krevnímu oběhu.

    Tento přírodní extrakt byl pečlivě studován a zjistilo se, že má potenciální přínos pro zdraví cév a činnost cévní soustavy, protože podporuje krevní mikrocirkulaci. Kromě toho slouží také jako velmi silný antioxidant, který pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem a poškozením způsobeným škodlivými volnými radikály.

     

    Volte aktivní životní styl

    Ano, pycnogenol může poskytnout podporu. Nicméně je také nezbytné řešit základní příčiny špatného krevního oběhu, zejména změnou životního stylu. Pravidelný pohyb, vyvážená strava bohatá na vlákninu, dostatečný pitný režim, hlídat si svou hmotnost či vyhýbat se alkoholu a nikotinu, to vše jsou klíčové faktory, které pomáhají udržovat správný oběh krve v celém těle.

    Tím, že budete pečovat o své žíly a krevní oběh a udržovat si zdravý životní styl, můžete prožít aktivnější a kvalitnější život.

     

    Bezpečný a doložený

    Bioaktivní Pycnogenol, který vyrábí společnost Pharma Nord v Dánsku, obsahuje originální výtažek Pycnogenol®, který je zdokumentován ve vědeckém výzkumu. Každá tableta obsahuje 40 mg extraktu ve formě, kterou tělo snadno vstřebá a využije. Přípravek je vyroben pod farmaceutickou kontrolou a tedy splňuje stejné standardy kvality a bezpečnosti jako farmaceutické léky.

     

    doplněk stravy

    Zdroj:
    1profimedicina.cz/chronicke-zilni-onemocneni
    2data České průmyslové zdravotní pojišťovny