Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Stále více lidí slaví své 100. narozeniny




    Ale co jejich kvalita života?

    Délka života se stále zvyšuje, a není neobvyklé, že lidé oslaví své 100. narozeniny. Nicméně, podle SDČR * se mnozí starší lidé obávají, že nebudou mít náležitou péči jakmile dosáhnou zralého věku. Sami jsme však schopni zvýšit kvalitu našeho života a to poněkud netradičním způsobem.

    Statistiky ukazují, že lidé ve věku 60 let a více tvoří 11% světové populace. V samotné Evropě se populace osob ve věku 65+ více než zdvojnásobí během příštích 50 let. Můžeme tedy říci, že žijeme v době značného růstu počtu seniorů. Vzhledem k této skutečnosti se závazky státu a vlád směřující k ochraně lidských práv starších osob musí stát prioritou.

    Mnoho lidí se obává, že stát nebude schopen jim pomoci, jakmile dosáhnou seniorského věku. Jen v České republice je téměř 2,5 milionu seniorů. Problémem při dosažením tohoto věku je, že naše kvalita života nemusí být zcela optimální. Otázkou je, zda-li s tím můžeme něco udělat sami?

    * Svaz důchodců České republiky (člen Evropské Asociace starších osob – EURAG)
    Zdroj: http://www.sdcr.cz/category/eurag/

     

    Překvapivý účinek doplňků stravy

    Studie ukázaly, že 50 až 60 % Evropanů užívá nějaké doplňky stravy. To se ukazuje jako dobrá cesta ke zdraví, protože podle výsledků švédské studie (Kisel-10*), může pomoci zachovat kvalitu života ve stáří. Ve studii, která je prováděna výzkumníky z University of Linköping a Karolinska Institutet ve Stockholmu, bylo vybráno celkem 443 lidí - starší muži a ženy byli náhodně rozděleni a dostávali denně dávky selenu a koenzymu Q10 nebo odpovídající placebo. O pět let později vědci poznamenali, že ti, kteří přijali aktivní léčbu, získali několik měřitelných přínosů pro své zdraví ve srovnání s těmi, kteří dostali falešné pilulky.

    *www.kisel-10.co.uk

     

    Selen je životně důležitý pro vaše zdraví

    Selen je důležitý pro lidské zdraví a je známo, že přispívá k udržení funkce štítné žlázy a imunitního systému. Mnoho starších lidí jí velmi málo a mohou tak mít nedostatek selenu. Každopádně i jiné věci mohou snižovat hladinu selenu v těle.

    V České republice je selenu nedostatek

    Ve střední Evropě se selen v půdě vyskytuje jen ve velmi malém množství. To je důvod, proč lidé v této části světa mají méně selenu než lidé, kteří žijí v různých částech Spojených států, kde půda obsahuje selenu mnohem více.
     

    Přečtěte si více

     

    Zdokumentované přípravky

    Výzkumníci ve studii Kisel-10 použili pečlivě vybrané dávky selenu a koenzymu Q10. Účastníci studie užívali každý den 200 mikrogramů selenu a 200 mg koenzymu Q10. Přípravky, které byly použity ve studii, SelenoPrecise a Boaktivní Q10 Uniqinol, byly schopny doložit, že mají dobrou absorpci a biologickou dostupnost v těle.

    Sám Bioaktivní Q10 Uniqinol je ověřen více než 100 publikovanými studiemi a SelenoPrecise dokládá, že 88,7 % z jeho obsahu selenu se vstřebá v těle. Ve studii, jako je tato, je důležité použít zdokumentované přípravky za účelem vytvoření spolehlivého výsledku. Studie Kisel-10 byla zveřejněna v časopise International Journal of Cardiology v roce 2013.

    Zdroj: International Journal of Cardiology