Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Jak efektivně zvýšit energii s Q10




    Víte, že existují dva různé koenzymy Q10?

    Mnoho lidí zejména střední a starší generace denně doplňuje svou stravu koenzymem Q10. Nicméně věděli jste, že se Q10 nachází ve dvou formách – jako ubichinon a ubichinol? Bioaktivní Q10 Gold obsahuje ubichinon, protože prakticky veškerý vědecký výzkum byl proveden právě s touto formou.

    Jedním z nejoblíbenějších doplňků stravy posledních let je rozhodně koenzym Q10, látka podobná vitaminům. Získáváme ji z určitých potravin, které jíme, a naše tělo si ji také samo tvoří. Tato vnitřní produkce Q10 dosahuje vrcholu kolem věku dvaceti let a od té chvíle postupně klesá. Mnoho lidí však volí užívat Q10 formou doplňku stravy, aby tak kompenzovali ztrátu spojenou s procesem stárnutí.

    Většina lidí, kteří Q10 užívají, si však není vědoma toho, že existují dvě různé formy koenzymu Q10 – ubichinon a ubichinol. Každá z těchto forem Q10 je v lidském těle využívána k různým účelům a naše tělo je schopno automaticky přeměňovat tyto formy podle konkrétních potřeb.

     

    Nejlépe doloženou formou je ubichinon

    Bio-Quionon Q10 Gold, který byl prvním přípravkem s koenzymem Q10 na evropském trhu a který se v České republice prodává pod obchodním názvem Bioaktivní Q10 Gold 100 mg, obsahuje ubichinon. Tato volba má naprosto jasné opodstatnění. Téměř veškerý existující výzkum koenzymu Q10 byl proveden právě s touto formou, což ji činí nejlogičtější volbou.

    Kapsle Bioaktivní Q10 Gold obsahují sto miligramů biologicky aktivního koenzymu Q10 ve formě ubichinonu a vitamin B2, který pomáhá snížit únavu a vyčerpání a udržuje normální hladinu energie.

    Vědci provedli testy s cílem porovnat obě formy Q10 a zjistit, zda je tělo schopno lépe absorbovat ubichinol, ale výsledky testů nebyly přesvědčivé. Pro spotřebitele i vědce zůstává forma ubichinonu nadále považována za nejlepší a nejbezpečnější možnost.

     

    Doporučen i v nejnovější vědecké zprávě

    K rostoucímu počtu pozitivních studií, které zdůrazňují výhody ubichinonu, byla právě přidána další vědecká publikace. Její autoři důkladně analyzovali existující studie a své závěry prezentovali v odborném časopise Current Cardiology Reports. Jejich zjištění naznačuje, že spotřebitelé dosahují lepších výsledků při užívání ubichinonu než ubichinolu.

     

    Volte správnou formu Q10

    Je důležité se ujistit, že užíváte ubichinon, nicméně ani tento aspekt sám o sobě nestačí. Na trhu existuje mnoho přípravků obsahujících ubichinon, ale ne všechny splňují vysoké standardy kvality a účinnosti podložené vědeckými studiemi. Bioaktivní Q10 Gold se řadí mezi nejlépe zdokumentované přípravky na světě. Více než 75 studií provedených s tímto přípravkem přímo s lidmi potvrzuje jeho pozitivní účinky.

    Z toho dvacet šest studií je považováno za takzvaný zlatý standard, což znamená, že dosahují nejvyššího vědeckého standardu. Dvě klíčové studie v této kategorii, KiSel-10 (2013, International Journal of Cardiology) a Q-Symbio (2014, JACC, Heart Failure), podporují významné benefity Bioaktivní Q10 Gold. Díky těmto výzkumům můžete s důvěrou spoléhat na kvalitu a bezpečnost tohoto produktu.

    doplněk stravy