Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Téměř 100% české populace získá příliš málo vitaminu D ze stravy




    Podle CZVP SZÚ* je méně než jedno procento českých mužů a žen ve věku 18 až 90 let schopno získat ze stravy doporučené denní množství vitaminu D. Přečtěte si a zjistěte, jak snadno můžete zajistit dostatečný přísun této životně důležité živiny, pokud se obáváte nedostatku.

    Na každých 100 českých dospělých osob je podle CZVP SZÚ* méně než jeden, který získá dost vitaminu D ze stravy. To představuje vážný problém, protože vitamin D je nezbytný pro normální funkci svalů, kostí a zubů a řadu dalších tělesných funkcí. Během letního období jsme my lidé schopni pokrýt potřebu vitaminu D vystavením se slunečnímu záření, které produkuje vitamin D v naší pokožce. To však není možné v zimě, protože slunce je na obloze příliš nízko, aby proces umožnilo.

     

    Evropský problém

    Česká republika není jediná evropská země, kde se lidem nedostává vitamin D. Studie zveřejněné v posledních letech ukázaly, že i v zemích se slunným klimatem, jako je Itálie, Portugalsko a Maďarsko, je více  obyvatelstva s nízkou hladinou vitaminu D. To je částečně způsobeno kampaní proti nadměrnému slunění, které škodí pokožce.


    Více lidí užívá doplňky stravy

    Stále přibývá lidí, kteří řeší nedostatek Vitaminu D pomocí doplňků stravy. S přípravkem, jako je BioAktivní D3 D-Pearls, můžete jednoduše poskytnout tělu dostatek vitaminu D denně po celý rok. Zvláštní receptura s vitaminem D3 ve speciální matrici olivového oleje v měkkých želatinových kapslích zajišťuje vynikající absorpci aktivní složky.

     

    Testováno vědci

    Když vědci na univerzitě v Oslo v Norsku chtěli prověřit účinnost vitaminu D na svalovou výkonnost sportovců, zvolili BioAktivní D3 D-Pearls a zjistili, že má velmi dobrou biologickou dostupnost. Totéž bylo v případě jiné studie s D-Pearls, kde výzkumníci zkoumali hladinu vitaminu D a jeho vliv na sociální chování a duševní výkonnost u dospívajících.

     

    Dobré pro naše zdraví

    Další nedávná norská studie s více než 4 000 pacienty se srdečními onemocněními ukázala, že se rozhodně vyplatí, pokud jde o zdraví, abychom  se ujistili, že máme dostatečné množství vitaminu D v krvi. Studie je publikována v časopise Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

    BioAktivní D3 D-Pearls je k dispozici ve verzi 20 mikrogramů.

    Více o tomto produktu si můžete přečíst zde


    * http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/mene-nez-1-osob-ma-dostatek-vitaminu-d-z-obvykle-ceske