Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Trápí vás nevyrovnaná hladina cukru v krvi?




    Asi čtvrtinu Čechů v produktivním věku postihuje rané stadium diabetu (metabolický syndrom), ve vyšším věku je počet až dvojnásobný. Jedním z charakteristických rysů metabolického syndromu je nevyrovnaná hladina cukru v krvi. Vědci zjistili, že denní užívání doplňku stravy s kvasnicemi obohacenými organickým chromem představuje účinnou strategii, jak udržet hladinu krevního cukru v normálním rozmezí.

    Metabolický syndrom a jeho pozdější fáze, diabetes, se rychle šíří, a to nejen v České republice, ale i ve všech západních zemích.
     

    • V roce 2010 se v České republice léčilo s diabetem více než 800 000 osob.
    • Naprostá většina (přes 90 %) má diabetes 2. typu, jenž je spojen s výživou a životním stylem.
    • Od roku 1980 počet nemocných cukrovkou vzrostl 2,5krát.

    Odhaduje se, že v roce 2035 bude tímto onemocněním postižen každý desátý občan ČR bez ohledu na věk.*


    * Zdroj: www.diabetickaasociace.cz, www.cims-ops.cz


    „Chrom přispívá k udržení normální hladiny krevního cukru"... co to vlastně znamená?
    Chrom je nepostradatelnou součástí metabolického systému, který v těle přeměňuje uhlovodany na cukr (glukózu). Cukr se vstřebává do krevního řečiště a tak zvyšuje hladinu krevního cukru. Podpůrný účinek chromu uvnitř buněčných receptorů spočívá ve zlepšeném „vychytávání" glukózy z krevního řečiště. Chrom se podílí na činnosti inzulínových buněčných receptorů podporou vstřebávání glukózy z krevního řečiště a jejího spalování uvnitř buněk, což znamená stabilizaci hladiny krevního cukru a snížení touhy po sladkostech.

     

    Proč je Bioaktivní Chrom s ChromoPrecise 10x vstřebatelnější

    Kvasnice obohacené organickým chromem obsahují aminokyseliny, které tvoří komplexní molekulu zvanou chromodulin. Podle nejnovějšího výzkumu chromodulin (dříve známý jako glukózový toleranční faktor GTF) přenáší chrom dovnitř do buněk. Chromodulin jednak aktivuje a jednak zesiluje účinek inzulínu, což je rozhodující faktor pro buňky, aby mohly spálit přebytečný cukr v krevním řečišti.
    ChromoPrecise obsahuje aminokyseliny a chrom - stavební prvky chromodulinu. ChromoPrecise je tedy přímo vybaven pomyslnými vozítky, které „převážejí" chrom z trávicího traktu do krevního řečiště a do buněk. ChromoPrecise má až 10x vyšší biologickou dostupnost než jiné zdroje chromu, jako je chrom-pikolinát či chlorid chromitý.