Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Účinkuje váš vitamin D?




    Účinkuje váš vitamin D?

    Na trhu jsou desítky různých přípravků s vitaminem D - ale jen u málokterého se dá prokázat, že opravdu funguje. Vědeckých projektů týkajících se vitaminu D již bylo provedeno mnoho. Některé z těchto studií ukazují, které doplňky stravy jsou schopné hladinu tohoto „slunečního vitaminu“ skutečně v těle zvýšit.

    Studie publikovaná v odborném časopise Nutrients* popisuje, jak skupina 43 lidí užívala kapsle Bioaktivní Vitamin D3 D-Pearls, zatímco druhá, stejně početná skupina dostala neúčinné placebo. Studii provedli norští a američtí vědci. 

    Na začátku studie v lednu měly obě skupiny přibližně stejné množství vitaminu D v krvi. Jejich hladiny se pohybovaly kolem 60 nmol/l, což je považováno za dostatečnou úroveň.

     

    V zimě hladina klesá

    V průběhu zimy hladina vitaminu D v těle obvykle klesá. Je to proto, že slunce není dostatečně vysoko na obloze, aby naše pokožka mohla syntetizovat vitamin D ze slunečních paprsků. Množství vitaminu D, které získáváme ze stravy, je příliš malé na to, aby kompenzovalo nedostatek příjmu ze slunečního záření v zimním období. 

    Proto není divu, že účastníci v placebo skupině ve výše zmíněné studii měli s nástupem jara předvídatelně nižší hladinu vitaminu D v krvi. V průměru jejich hladiny klesly na 47 nmol/l.

     
    Pharmanord image

    D-Pearls optimalizovaly hladinu vitaminu D

    To však neplatilo pro skupinu účastníků, kteří dostávali doplněk stravy Bioaktivní Vitamin D3 D-Pearls každý den po dobu pěti měsíců, kdy studie probíhala. Jejich hladina vitaminu D v průměru vzrostla na 75 nmol/l, což je úroveň, kterou zdravotnické orgány považují za optimální. 

    Studie také potvrdila, že přípravek Bioaktivní Vitamin D3 D-Pearls má dobrou biologickou dostupnost a účinně zvyšuje hladinu vitaminu D v krvi i v zimě, kdy je sluneční záření příliš slabé na to, aby se vitamin D mohl v těle tvořit. 
    Bioaktivní Vitamin D3 D-Pearls obsahuje přírodní vitamin D3 rozpuštěný v olivovém oleji a uložený v drobných želatinových kapslích, které mají tvar perel. Vitamin D je rozpustný v tucích, a proto obsažený olivový olej pomáhá zvyšovat vstřebávání účinné látky v těle. Kapsle lze lehce spolknout nebo rozžvýkat. 

     

    Vláda zdarma rozdávala vitamin D ohroženým občanům

    Zvýšení hladiny vitaminu D v krvi u ohrožených skupin populace bylo v Anglii a Skotsku považováno za vysokou prioritu, a proto se vlády v obou zemích rozhodly v zimě po dobu šesti měsíců zdarma rozdávat vybraným občanům doplňky stravy s vitaminem D. 

    Jen v Anglii je asi 2,5 milionu lidí, kteří jsou v zimě vystaveni riziku nedostatku vitaminu D. Úřady rozhodly, že pro tyto osoby bude lepší, když vitamin D dostanou zdarma. 

    Přečtěte si více o přípravku zde