Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Vitamin D rozpuštěný v oleji má lepší vstřebatelnost




    Podle amerických vědců se doplňky s vitaminem D rozpuštěným v oleji vstřebávají v těle snadněji než ty ve formě prášku či rozpuštěné v etanolu. Přesně z tohoto důvodu je v přípravku Bioaktivní Vitamin D3 D-Pearls od Pharma Nord použit právě olej.

    Stále více a více lidí denně užívá doplňky stravy s vitaminem D, o kterém se tvrdí, že má obrovský vliv na lidské zdraví. Tím, že si zvolí doplněk s vitaminem D rozpuštěným v oleji, mohou získat výhodu, protože olej, jak to vypadá, zvyšuje vstřebatelnost tohoto vitaminu.

    Lepší vstřebatelnost v oleji
    Podle amerických vědců, kteří vyhodnotili čtyři klinické studie různých forem vitaminu D, mají přípravky používající jako nosnou látku olej lepší biologickou dostupnost než přípravky obsahující vitamin D v tabletách či rozpuštěný v etanolu. Tento výzkum byl zveřejněn v časopisu Molecular Nutrition & Food
    Research.

    Malé perličky s vitaminem D
    Bioaktivní Vitamin D3 D-Pearls od Pharma Nord jsou měkké želatinové kapsle, které obsahují 20 mikrogramů biologicky aktivního vitaminu D3 rozpuštěného v zastudena lisovaném olivovém oleji.

    Zdroj: Molecular Nutrition & Food Research, April 2010.