Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Zjistěte si, jak neutrácet zbytečně: Pouze jeden Q10 prošel na výbornou




    Přemýšleli jste někdy o tom, jestli se Q10, který užíváte dobře vstřebává? Hodnota funkčního doplňku stravy spočívá v tom, zdali jej tělo dokáže použít. Nedávno zveřejněná studie o vstřebatelnosti Q10 přináší překvapivé výsledky. Čtěte a zjistíte, který přípravek prošel na výbornou. 

    Proč tolik lidí kupuje přípravky Q10 aniž by si byli jistí, že tělo může absorbovat účinnou látku? Úplně nová studie porovnávající biologickou dostupnost šesti různých přípravků Q10 ukázala překvapivě, že pouze jeden z testovaných přípravků byl správně absorbován. Zbývajících pět přípravků mělo zanedbatelnou biologickou dostupnost a jeden nebyl absorbován vůbec. Pokud je tento rozdíl v kvalitě reprezentativní pro trh s Q10, miliony lidí plýtvají svými penězi za bezcenné produkty. 

    Dánský vítěz

    Ve studii, která byla publikována ve vědeckém časopisu, Nutrition, testovali vědci 100 mg dávku šesti různých přípravků Q10. 14 zdravých lidí užívalo dávku Q10, aby mohla být změřena míra vstřebatelnosti. Jednotlivé zkoušky byly provázeny 4 týdenní tzv. wash-out periodou, což je doba, kdy není podáván žádný testovaný přípravek. Jen jeden přípravek prošel bez výhrad. Byl to Q10 od dánského výrobce Pharma Nord.

    Dvakrát lepší vstřebatelnost

    Receptura vítězného přípravku obsahuje farmaceutický Q10 rozpuštěný v rostlinném oleji. Ukázalo se, že jeho vstřebatelnost je asi dvakrát vyšší než u přípravku, který se umístil na druhém místě a dokonce třikrát vyšší než u těch zbylých. Studii provedli odborníci na Q10 ze sevillské univerzity Pablo de Olavide, Španělsko.
     

    Vhodné pro vědecký výzkum

    Není to první studie, kdy receptura Q10 od Pharma Nord vykazuje nejlepší biologickou dostupnost. Q10 od Pharma Nord je považován za nejlépe zdokumentovaný Q10 z hlediska vstřebatelnosti a bezpečnosti. Proto byl také vybrán pro dvě největší inovativní studie Q10, Q10-Symbio (Journal of the American College of Cardiology, Heart Failure, 2014) a KiSel-10 (International Journal of Cardiology, 2013).

     

    Q10 potřebuje speciální zacházení

    Q10 je svojí podstatou vitaminu podobná látka, kterou tělo vstřebává jen obtížně. Molekuly Q10 mají tendenci agregovat a vytvářet velké nerozpustné krystaly, které nejsou schopné projít střevní membránou. Pharma Nord se podařilo vyvinout speciální techniku, která spočívá v přidání Q10 do olejů s různými teplotami tání a vystavení směsí speciálnímu procesu ohřevu.

    To změní povrch krystalů Q10, což jim umožní úplné rozpuštění v trávicím traktu, takže molekuly Q10 se oddělí a mohou projít střevní stěnou a dostat se do krve.


     

    Vice informací o Bioaktivním Q10 GOLD naleznete zde

     

    Zdroj:

    Bioavailability of coenzyme Q10 supplements depends on carrier lipids and solubilization

    Guillermo López-Lluch1*, Jesús del Pozo-Cruz2, Ana Sánchez-Cuesta1, Ana Belén Cortés-Rodríguez1 and Plácido Navas1

    Nutrition (online), 26. června 2018: DOI: 10.1016/j.nut.2018.05.020