Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Otestujte si svůj hořčík


    Hořčík je pro naše zdraví velmi důležitým minerálem. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) potvrdil deset klíčových oblastí, v nichž zastává hořčík pro tělo důležité biologické funkce.

    Mnoho výhod hořčíku
    Těmito oblastmi jsou energetický metabolizmus těla, psychické funkce, elektrolytická rovnováha, funkce svalů včetně funkce svalu srdečního, nervové funkce, dělení buněk v těle, tvorba bílkovin, zuby a kosti a energetická hladina. Obecně důležitou funkcí hořčíku je kontrola hladiny vápníku v buňkách.

    Rozpustný, tedy účinný
    Užíváte-li doplněk s hořčíkem, můžete si otestovat, zda se vaše hořčíkové tablety dokážou během několika minut rozpustit. Je důležité mít proces ionizace zajištěný, protože je nezbytný pro dobrou biologickou dostupnost účinné látky. Pokud například užíváte doplněk s hořčíkem na srdce, je samozřejmě důležité, aby se tableta v žaludku rozpustila a hořčík se mohl ve střevech vstřebat. Pokud tableta projde střevy nerozpuštěná, nebude mít pro vaše srdce žádný přínos.

    Unikátní, vysoká biologická dostupnost
    Bioaktivní Magnézium od Pharma Nord obsahuje tři vybrané soli hořčíku tvořící matici, která umožňuje rozpuštění tablety ve sklenici s vodou během jedné až dvou minut. Každá tableta přípravku obsahuje 200 mg hořčíku. Dokonce i lidé se sníženou aktivitou žaludeční kyseliny jsou schopni obsah hořčíkové tablety vstřebat, protože velká část tablety se ve vodě sama přemění na ionizovaný hořčík. Pouze malá část tablety hořčíku potřebuje k ionizaci žaludeční kyselinu.

    Test hořčíku
    Jako spotřebitel si můžete otestovat, zda se vaše tableta s hořčíkem rozpouští efektivně. Ne všechny se totiž rozpouští. Vzali jsme dvě různé tablety s hořčíkem a každou vhodili do sklenice s vodou. Ve sklenici nalevo se tableta přípravku Bioaktivní Magnézium od Pharma Nord během pár minut zcela rozpustila a mohla se začít vstřebávat. Do sklenice vpravo jsme dali tabletu hořčíku konkurenčního přípravku. Tato tableta nenesla žádné známky rozpouštění ve vodě ani po 24 hodinách.

     

    Tablety Bioaktivní Magnézium můžete celé spolknout a zapít vodou. Pokud se je rozhodnete užívat rozpuštěné ve sklenici vody, nejlepší doba je večer. Roztok je chuťově neutrální.

    01.2012