Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Dánští vědci možná vyřešili "touhu po cukru"




    Dánští vědci objevili hormon, který podle všeho ovládá naši touhu po cukru.
    O této studii jste možná slyšeli v uplynulých měsících. Přečtěte si více o jejich objevu a zjistěte, jak může stopový prvek chrom udržovat stabilní hladinu krevního cukru.


    My lidé potřebujeme určité množství cukru. Ten je totiž výborné palivo pro naše svalové a mozkové buňky. Pokud se naše spotřeba cukru dostane mimo kontrolu, máme problém. Věda zde ale může být užitečná. Dva dánští vědci z Kodaňské univerzity nedávno identifikovali hormon, který podle všeho reguluje naši touhu po cukru.

    Kde nalézt tlačítko na vypnutí chutí na sladké?
    Tento hormon nazývaný FGF21 (Fibroblast Growth Factor) signalizuje mozku, že už necítíme touhu po cukru. Vědci zjistili, že lidé se slabostí pro cukr a sladkosti mají nižší hladinu tohoto hormonu v krvi než lidé bez těchto chutí. Také věří, že v budoucnu budeme schopni kontrolovat hladiny FGF21 pomocí speciálních léků. To může pomoci lidem, kteří konzumují nadměrné množství cukru. O hormonu FGF21 si můžete přečíst více zde:

    https://cz.sputniknews.com/svet/201705065239082-vedci-objev-horman-mlsani-lidska-jatra/

    Příliš mnoho cukru ovlivňuje hladinu glukózy v krvi
    Nadměrná konzumace cukru může vést k nestabilní hladině glukózy. Měření hladin glukózy je způsob, jak zjistit množství cukru (glukózy) v krvi. Normální hladina glukózy (před konzumací jídla) se obvykle pohybuje kolem 3 mmol / l. Po jídle se hladina obvykle zvyšuje na přibližně 7 mmol / l. Jinými slovy, je to zcela normální hladina glukózy po jídle. Náš trávicí systém přeměňuje sacharidy získané z potravy na glukózu, ta je pak přenášená krví do všech buněk.

    Stabilní hladina cukru v krvi je životně důležitá
    Esenciální stopový prvek chrom se podílí na metabolických procesech, které přispívají k udržení normální hladiny glukózy v krvi. Pomáhá také udržovat normální metabolismus makroživin. Makroživiny jsou sacharidy, tuky a bílkoviny. Jakmile se najíme, glukóza vstupuje do buněk s pomocí hormonu nazývaného inzulín. Vědci se domnívají, že právě chrom je složkou molekuly, která pomáhá udržovat rovnováhu glukózy v krvi.

    Optimální absorpce pomocí ChromoPrecise
    Při hledání správného přípravku s obsahem chromu je důležité zaměřit se na produkty, které mohou doložit, že jsou biologicky aktivní a snadno se vstřebávají. Bioaktivní Chrom obsahuje ChromoPrecise, organické chromové kvasnice, kde je obsah chromu vázán na aminokyseliny a peptidy pomocí speciálního fermentačního procesu.

    ChromoPrecise je schopen doložit, že jej tělo absorbuje až desetkrát lépe než jiné dostupné zdroje chromu, jako je synteticky vyráběný chlorid chromu a chromopikolinátu.

    Bioaktivní Chrom je vynikající možností, jak uřídit cukr v krvi

    Existuje mnoho důvodů, proč je Bioaktivní Chrom dobrou volbou pro stabilní hladinu glukózy v krvi. Například:

    •     Přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi.
    •     Přispívá k normálnímu metabolismu makroživin.
    •     Má až desetkrát lepší absorpci než syntetické produkty chromu na bázi chloridu chromu a chromu pikolinátu.
    •     ChromoPrecise jsou jediné organické chromové kvasnice v EU, které jsou schváleny pro kontrolu krevního cukru.
    •     Kvasinky jsou neaktivní a slouží pouze jako uhličitan bohatý na chrom.
    •     Každá tableta obsahuje 100 mikrogramů biologicky dostupného chromu.
    •     Je vyráběn pod přísnou farmaceutickou kontrolou ve výrobním závodě firmy Pharma Nord v Dánsku.
    •     Je balen v hygienických blistrech.
    •     Neobsahuje žádné živočišné složky a může být používán vegetariány a vegany.
    •     Vychází z více než 20 let vědeckého výzkumu.