Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Nový způsob, jak si Češi udržují zdravé srdce?




    Podle vědců se ukazuje, že starším lidem, užívajícím kombinaci dvou konkrétních doplňků stravy, přináší tato suplementace dlouhodobý prospěch.

    Podle statistických údajů trpí 75 % českých mužů a žen starších 65 let onemocněními srdce a cév.1 Na vině je částečně nezdravá strava a životní styl. Nedávno zveřejněný švédský výzkum však může nabídnout slibnou cestu, jak si udržet dobré srdečně-cévní zdraví a kvalitu života. Švédští vědci prokázali, že užívání dvou mikroživin - selenu a koenzymu Q10 - podle všeho pomáhá seniorům udržovat dobré zdraví.

    Dlouhodobý účinek
    Když švédští vědci původně testovali ve skupině starších mužů a žen účinek dvou doplňků stravy Bioaktivní SelenoPrecise a Bioaktivní Q10 GOLD, byli jejich podpůrným účinkem velmi překvapeni. Nyní, deset let poté, co byla studie KiSel-102 ukončena, zjistili výzkumníci pod vedením kardiologa Urbana Alehagena ze švédské univerzity v Linköpingu, že účinek selenu a koenzymu Q10 přetrvává. Skupině účastníků, která původně po dobu čtyř let užívala tyto dvě účinné látky, se stále dařilo lépe v porovnání se skupinou, která užívala pouze neúčinné placebo.

    Energie, imunitní obrana a vitalita
    Jak vlastně Bioaktivní SelenoPrecise a Bioaktivní Q10 fungují? SelenoPrecise jsou vysoce biologicky dostupné kvasnice obohacené organickým selenem. Selen mimo jiné přispívá k normální činnosti imunitního systému, což je velmi důležitý faktor, zejména pro seniory. Bioaktivní Q10 obsahuje vysoce kvalitní koenzym Q10 a vitamin C, který pomáhá snižovat únavu a vyčerpání. Pro kvalitu života starších lidí je nejcennější, pokud se cítí plní energie a jsou schopni zvládat svůj každodenní život.


    Silnější srdce a méně hospitalizací
    Od zveřejnění studie KiSel-10 v roce 2013 v časopise International Journal of Cardiology bylo následně v různých časopisech publikováno sedm pokračujících studií s doplňkovými zjištěními získanými z původních dat. Tento materiál podporuje zjištění, že selen a koenzym Q10 pomáhají zlepšovat kvalitu života starších pacientů. Díky lepší kvalitě života, normální hladině energie a celkovému pocitu vitality je jednodušší vše zvládat na vlastní pěst a s méně potížemi.


    Nedostatek selenu
    Jedním ze zjištění, které Prof. Alehagen se svým vědeckým týmem objevili při analýze mnoha odebraných krevních vzorků, byla znepokojivě nízká hladina selenu mezi švédskými seniory. Než začali účastníci studie užívat aktivní látky, měli průměrnou hladinu selenu v krvi 67,1 mikrogramů na litr, což je méně, než kolik odborníci doporučují.

    Evropský problém
    Problém nedostatečného příjmu selenu ze stravy není jen ve Švédsku. Ve skutečnosti mají stejný problém rozsáhlé oblasti Evropy včetně České republiky kvůli tomu, že se ze zemědělské půdy vyčerpaly mikroživiny. Například ve Finsku byl stav selenu v polovině 80. let tak nízký, že tamní vláda nařídila přidávat selen do všech hnojiv, aby došlo ke zlepšení této situace. Ve Velké Británii dokonce došlo během posledních třiceti až čtyřiceti let ke snížení příjmu selenu o 50 %.

    Energie v kapsli
    Již déle než 25 let je Bioaktivní Q10 jedním z nejpoužívanějších přírodních doplňků stravy pro udržování hladiny energie. Lidské tělo si tvoří koenzym Q10 v játrech, ovšem tato vnitřní produkce začne kolem věku 20-25 let klesat. Bioaktivní Q10 obsahuje přírodní, na kvasnicích fermentovaný koenzym Q10, který je uložený v měkké, světlu odolné kapsli. Tento přípravek je doložen více než 100 publikovanými vědeckými studiemi. Z toho 25 studií je takzvaně „zlatým standardem", tedy tyto studie byly provedeny podle nejvyšších vědeckých standardů.

    Selen s mimořádnou vstřebatelností
    SelenoPrecise jsou unikátní kvasnice obohacené organickým selenem, který může lidské tělo snadno vstřebat a využít. Studie dokládají, že se v těle vstřebá 88,7 % selenu obsaženého v SelenoPrecise. Díky této skvělé dokumentaci začali vědci z celého světa používat pro své studie a výzkumy právě SelenoPrecise. Ve studiích jako KiSel-10, kdy vědci chtějí zkoumat zdravotní prospěch různých látek a mikroživin, je velmi důležité, aby se přípravky doopravdy v těle vstřebaly a tedy aby jen neprošly trávicím traktem bez užitku. Selen přispívá k normální činnosti imunitního systému, k normální funkci štítné žlázy a k péči o normální vlasy a nehty.

    Zdroj:
    1 www.vfn.cz
    2 Int J Cardiol. 2013 Sep 1;167(5):1860-6