Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Proč sportovci užívají více hořčíku?




     

    Není to tak dávno, kdy bylo z krve jednoho vrcholového sportovce ve Skandinávii odhaleno, že má nedostatek hořčíku v těle. Sportovec na tuto informaci rychle zareagoval a ihned začal užívat přípravek s hořčíkem. Ale proč je tato mikroživina tak důležitá? 

    Sport zahrnuje rychlost, přesnost, sílu a také vyžaduje mentální odolnost. Hořčík proto hraje ve sportu významnou roli, ale nejen v něm. Mimo jiné pomáhá udržovat správnou funkci našich nervů a svalů. 
    Nedávno bylo při odběru krve odhaleno, že jistý vrcholový skandinávský sportovec, který se věnuje fyzicky náročnému sportu, má nedostatek hořčíku v krvi. To ho přimělo okamžitě začít hořčík doplňovat.

     

    Dobrým zdrojem jsou ořechy a listová zelenina

    Dobrými zdroji hořčíku ve stravě jsou ořechy, mandle, listová zelenina, zelí či oves. Pokud si uvědomujete, že vaše strava není dostatečně pestrá a vyvážená, měli byste zvážit užívání doplňku stravy s obsahem hořčíku.

     

    Kolik hořčíku potřebujeme

    Denní potřeba hořčíku se mění s věkem. Podle Národního zdravotnického informačního portálu (NZIP) je doporučená denní dávka hořčíku pro dospělé ve věku 25–51 let 300 mg pro ženy a 350 mg pro muže. Vyšší příjem hořčíku je doporučován pro mladistvé (ve věku 15-19 let) a pro mladé dospělé (ve věku 19-25 let), kteří by měli denně přijímat 400 mg hořčíku.*
    Dávku 400 mg hořčíku vám zajistí dvě tablety doplňku stravy Bioaktivní Magnézium.

     

    Lehce vstřebatelný přípravek

    Přípravek Bioaktivní Magnézium obsahuje komplex tří biologicky aktivních zdrojů hořčíku (uhličitan hořečnatý, hydroxid hořečnatý a octan hořečnatý), které efektivně zvyšují hladinu v hořčíku v těle. Tyto tablety se rychle rozpouštějí v trávicím systému, což zajišťuje správné vstřebávání účinné látky ve střevním traktu.

     

    Doložená biologická dostupnost

    Finská dvojitě zaslepená, placebem kontrolovaná studie z roku 2008 poskytla důkaz, že každodenní užívání tablet Bioaktivní Magnézium po dobu osmi týdnů šestinásobně zvýšilo účastníkům studie hladinu hořčíku v krvi ve srovnání s těmi účastníky, kteří dostávali placebo - tedy neúčinné tablety. 

    Zvažte užívání doplňku stravy s hořčíkem, pokud aktivně sportujete, cítíte se fyzicky unavení či psychicky vystresovaní, nejíte zdravou vyváženou stravu nebo máte nedostatek zeleniny.
    Bioaktivní Magnézium může být užitečným doplňkem, který pomůže zajistit potřebný přísun hořčíku do vašeho těla.