Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Selen pro život




    Češi mají nedostatek esenciálního stopového prvku selenu. Vědečtí pracovníci, jako třeba RNDr. Jan Kvíčala, CSc. z Endokrinologického ústavu v Praze,  jsou znepokojeni a doporučují užívání selenových doplňků. Čtěte dále a dozvíte se více o důsledcích nedostatku selenu.

    Znepokojení vědců z nedostatku příjmu selenu mezi občany ČR je opodstatněné. Tento esenciální stopový prvek je nepostradatelný pro  imunitní systém, funkci štítné žlázy a nespočet dalších biologických funkcí organizmu.
    „Selen v naší zemědělské půdě je vyčerpaný, proto mají naše potraviny  nedostatek této živiny. Potraviny obohacené selenem se již nedováží, takže jedinou možnou cestou, jak tělu tento prvek dodat, je užívání selenových doplňků.“ říká  RNDr. Jan Kvíčala, CSc. z Endokrinologického ústavu v Praze. Je jedním z vědeckých pracovníků, který upozorňuje na pokles příjmu selenu a informuje o dopadech nedostatečného příjmu této živiny.

    Nezbytný pro naše zdraví
    S problémem nedostatku selenu v půdě se nepotýká nejenom Česká republika. Poslední velká vědecká konference Se2017 na téma selen byla svolána do Stockholmu v srpnu tohoto roku. Vědci z celého světa se sešli aby diskutovali o zdraví a prezentovali své nejnovější vědecké poznatky. Selen podporuje více než 25 na selenu závislých enzymů (selenoproteinů). Ty hrají významnou roli  pro normální funkci našeho imunitního systém, jsou nezbytné pro dobře fungující štítnou žlázu, normální plodnost atd.

    Česká strava je chudá na selen

    Studie ukazují, že pro pokrytí potřeb selenoproteinů je třeba přijmout denně 100 mcg selenu. Strava průměrného Čecha obsahuje asi polovinu nebo dokonce méně tohoto množství. Nedostatek je pak nutné kompenzovat.

    Nicméně zásadní je vybrat si správný zdroj selenu, tedy takový, který je naše tělo schopné přijmout. Podle doktora Kvíčaly je nejlepší volbou forma selenu vázaná na kvasnice.

    Doporučuje dánský selen
    „Za sebe mohu doporučit patentovanou formu selenu SelenoPrecise , která se vyrábí v Dánsku. Mají zdokumentovanou vstřebatelnost bezmála 90 %.“
    SelenoPrecise byl referenčním přípravkem, který použili švédští vědci v průlomové studii KiSel-10 (poublikované v časopise International Journal of Cardiology v roce 2013)

    Důležitá fakta o SelenoPrecise

    SelenoPrecise je unikátní patentovaná forma selenu vázaná na kvasnice, obsahující více než 20 různých organicky vázaných sloučenin selenu. Široká škála odlišných druhů selenu tak kopíruje přirodní rozmanitost, kterou bychom měli přijmout z mnoha různých zdrojů bohatých na selen.

    Účinky SelenoPrecise jsou zdokumentovány ve více než 40 publikovaných studiích. Je zdokumentována bezmála 90% vstřebatelnost této formy selenu vázané na kvasnice. Bez obav můžeme říct, že žádná jiná forma selenového přípravku nemá dosud zdokumentovanou tak dobrou vstřebatelnost.

    SelenoPrecise a jeho využití pro denní potřebu:

    •    přispívá k normální funkci imunitního systému
    •    přispívá k normální spermatogenezi
    •    přispívá k udržení normálního stavu vlasů a nehtů
    •    přispívá k normální činnosti štítné žlázy


    Přečtěte si více