Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Vzpomínáte si ještě na rybí tuk?




    Jak získat to nejlepší z ryb pro naše zdraví
    – ale vyhnout se toxinům
     

    V poslední době média zveřejňují varování před nebezpečím požití těžkých kovů a dalších škodlivin při konzumaci ryb. Se správným druhem rybího tuku se ale můžeme těmto látkám vyhnout a nezatěžovat tak své tělo toxiny. Čtěte dál a zjistěte více…
     

    Přiznejme si, že ryby jsou pro naše zdraví velmi dobré a to především ryby tučné. Losos, sleď, makrela obsahují nejvíce omega-3, esenciální mastnou kyselinu, která je životně důležitá pro naše zdraví a pohodu. Problém je v tom, že oceány jsou velmi znečištěny těžkými kovy a dalšími environmentálními toxiny, které ryby prostřednictvím potravy dostávají do svého organizmu.

    Na toto, v současnosti vysoce aktuální výzkumné téma, se zaměří špičkový německý biolog Hendrik Küpper se svým týmem z Biologického centra Akademie věd ČR (BC AV ČR) v Českých Budějovicích. Küpperův tým zkoumá metabolismus kovů, tedy jakým způsobem rostliny přijímají kovy, jak je ukládají, využívají a jak se vypořádávají s jejich nedostatkem a toxicitou. Po dvou letech získal na svůj výzkumný záměr „Kovy, rostliny a lidé“ štědrý grant ve výši 131,7 milionů Kč a může se tak naplno věnovat badatelské práci, která nám přinese poznatky využitelné v zemědělství, ochraně životního prostředí a zdravotní bezpečnosti. * Znečištění moří je problém, o němž je neustále diskutováno nejen v médiích. Co tedy můžeme dělat abychom se toxinům vyhnuli?


    *Zdroj: http://www.umbr.cas.cz/novinky/novinka/3331-hendrik-kupper-zahajuje-vyzkum-%E2%80%9Ekovy-rostliny-a-lide%E2%80%9C/

    Důležité je vyvarovat se těžkých kovů

    Jak již bylo zmíněno, ryby jsou pro nás velmi dobré. Obsahují nejen omega-3 mastné kyseliny, ale také vitamín D, jód a selen. Proto odborníci na celém světě do značné míry souhlasí s tím, že je velmi prospěšná jejich pravidelná konzumace. Současně však musíme být opatrní při konzumaci takových ryb, u kterých je známa vyšší koncentrace těžkých kovů jako např. rtuť (typické pro dravé ryby). Tato skutečnost platí zejména pro těhotné ženy, protože rtuť je neurotoxin, který může způsobit nevratné poškození mozku plodu.

    Čistý a nezávadný
    Existují i jiné způsoby, jak získat omega-3 než konzumací ryb. Jednoznačně nejvýhodnější cestou k čistému rybímu tuku jsou doplňky stravy. S Bioaktivním Marin Plus můžete získat zdravou dávku esenciálních omega-3 mastných kyselin, aniž byste zatěžovali své tělo environmentálními toxiny.

    • Ryby použité k výrobě Bioaktivní Marin Plus jsou chyceny v chladných a nedotčených vodách s omezeným množstvím znečištění životního prostředí.
    • Rybí tuk, který je získáván z čerstvě ulovených ryb prochází procesem vícestupňového čištění, kde se používají pokročilé techniky k určení různých toxinů (těžké kovy, PCB, Pop, furany atd.)
    • Poté jsou toxiny důkladně odstraněny s takovou přesností, že veškeré zbytkové znečišťující látky jsou stěží detekovatelné, a tudíž i hluboko pod oficiálními prahovými normami, stanovenými pro klasifikaci ryb a doplňků stravy s rybím olejem, jako bezpečné pro lidskou spotřebu.

    Z hlediska čistoty, je konzumace Bioaktivní Marin Plus několikanásobně méně toxická než konzumace čerstvé ryby, kdy v rybím mase mohou zůstat toxiny z životního prostředí.

    Více informací

     

    Volné mastné kyseliny - pro lepší absorpci

    Omega-3 v Bioaktivním Marin Plus ve formě volných mastných kyselin se vstřebává přímo v trávicím systému. Ve většině doplňků stravy s rybím olejem, jsou omega-3 ve formě triglyceridů, které je třeba rozložit trávicími enzymy předtím, než je tenké střevo může absorbovat. S Bioaktivním Marin Plus tento trávicí krok odpadá a tak se rybí tuk vstřebává rychleji a lépe.

    S obsahem vitamínů
    Kromě téměř 70 % omega-3 obsahuje Bioaktivní Marin Plus také kyselinu listovou a vitamín B12, což jsou důležité vitamíny skupiny B, které podporují zdraví různými způsoby.

    Používá se ve vědeckých studií
    Tento přípravek byl použit v různých studiích. Například ve dvojitě zaslepené, placebem kontrolované studii těhotných žen. Výsledky potvrdily, že dostatek rybího oleje má pozitivní vliv na jejich potomky. Pozitivní výsledky této studie byly publikovány v časopise Acta sci-Paediatrica v roce 2009.