Hledat

    Search Results

    Zavřít

    Alarmující zpráva: Česko je na špici žebříčku obezity




    Nedaří se vám zhubnout? Příčinou může být váš krevní cukr.
    Česká republika patří v Evropě k zemím s nejvyšší koncentrací obezity v populaci. Důležitá je v tomto směru zdravá strava a udržování krevního cukru v rovnováze, s čímž si umí poradit chrom.

     

    Nadváha obecně představuje potíž pro více než 50 procent české populace středního věku, obezitou je podle Státního zdravotního ústavu postiženo asi 25 procent žen a 22 procent mužů. Obezita však zdaleka není jen problém dospělých, obezitou trpí třikrát více dětí než před dvaceti lety.

    Vzestup výskytu obezity byl zejména v poslední dekádě minulého století velmi výrazný a je prokázán ve většině ekonomicky vyspělých zemí. Životní styl Čechů se přitom zhoršuje. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) už se Česko dostalo v obezitě dokonce na špici evropského žebříčku.

    Myslete na své zdraví

    Nadváha či obezita není jen kosmetický problém, ale vážně ohrožuje vaše zdraví. Lidé s nadváhou čelí nebezpečí metabolického syndromu, jehož příznaky zahrnují:

    • vysoký krevní tlak
    • vysokou hladinu triglyceridů
    • nízký HDL a vysoký LDL (škodlivý) cholesterol
    • nadbytečný břišní tuk
    • zvýšenou hladinu krevního cukru

    Pokud se metabolický syndrom nezačne léčit, zvyšuje riziko rozvoje diabetu 2. typu.

    Chrom udržuje krevní cukr v rovnováze

    Jedním z nejlepších způsobů, jak udržovat zdravý životní styl a vyhnout se těmto příznakům, je zajistit, aby se hladina cukru v krvi pohybovala v normálním rozmezí. A to je chvíle, kdy ke slovu přichází chrom. Studie ukazují, že chrom pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi, což z něj dělá velmi užitečný doplněk stravy.

    Bioaktivní Chrom je na českém trhu jediný přípravek s chromem, který obsahuje ChromoPrecise. Jedná se o kvasnice obohacené organickým chromem, jenž pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi, a proto je vhodným doplňkem při jakékoliv dietě.

    Proč kvasnice s organickým chromem?

    Chrom přispívá k udržení stabilní hladiny cukru v krvi. Jinými slovy, tento stopový prvek hraje roli v udržování hladiny cukru v krvi v normálním, zdravém rozmezí. To je důležité pro zajištění normálního metabolismu makroživin (tuků, bílkovin a sacharidů) a také pro to, aby bylo tělo schopno přeměňovat stravou přijaté živiny na energii.

    Vědecké studie s různými druhy chromu prokázaly, že některé zdroje chromu se v těle vstřebávají lépe než ostatní. Podle Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) se ChromoPrecise vstřebává až 10 krát lépe než syntetické druhy chromu, jako je chrom-pikolinát či chlorid chromitý.
    ChromoPrecise, který je zdrojem chromu v přípravcích dánské společnosti Pharma Nord, jsou jediné kvasnice obohacené organickým chromem, které jsou schválené v Evropské unii.
     

    Napište nám svůj příběh

    Vyzkoušeli jste Bioaktivní Chrom od Pharma Nord? Pocítili jste znatelný rozdíl? Třeba jste získali kontrolu nad neustálou touhou po sladkostech. Pokud ano, dejte nám vědět. Vědecké poznatky dokládají, že chrom pomáhá udržet stabilní hladinu cukru v krvi, ale vždy je zajímavé slyšet osobní příběh lidí, kteří mají přímou zkušenost s přípravkem. Kontaktovat nás můžete prostřednictvím emailu.